علل سردرد بعد از غذا خوردن و نحوه درمان آن

۱۴۰۰/۷/۱۵ ۵:۰:۱۱

آیا تا به حال بعد از غذا خوردن دچار سردرد شده اید؟ دلایل زیادی پشت این وجود دارد ، در اینجا دلایل سردرد بعد از غذا را بیابید.

علل سردرد بعد از غذا خوردن

دلایل سردرد بعد از غذا خوردن به شرح زیر است:

1. سطح قند خون پایین
کاهش قند خون یکی از مهمترین علل سردرد بعد از غذا خوردن است. این میگرن یا نوع دیگری از سردرد را ایجاد می کند. سطح پایین قند خون به دو دلیل رخ می دهد که به شرح زیر است:
عادات بد غذایی
سطح قند خون در نتیجه عادات بد غذایی کاهش می یابد و نه تنها فرد قند خون پایینی دارد ، در صورت ادامه آن ممکن است باعث برخی بیماری های مزمن شود و برجسته ترین این عادات به شرح زیر است:

غذاهای غنی از قند بخورید.
خوردن وعده های غذایی زیاد در روز.
خوردن غذاها در زمان های نامنظم یا دیر.
خوردن غذاهای سنگین مانند فست فود ممکن است منجر به هیپوگلیسمی واکنشی شود که احتمال بروز سردرد را افزایش می دهد.
بیماری های موجود
سطح قند خون در نتیجه برخی بیماریها و اختلالات کاهش می یابد ، که ممکن است یکی از دلایل سردرد بعد از غذا باشد ، از جمله:

دیابت .
تومورها در دستگاه گوارش.
بی نظمی در سطح هورمون های بدن.
2. اختلال مفصل گیجگاهی فکی (TMJ)
TMJ فک پایین را با قسمتی از جمجمه متصل می کند ، و نزدیک لاله گوش قرار دارد.هرگونه اختلال در مفصل هنگام جویدن ممکن است یکی از دلایل سردرد بعد از غذا باشد.

در صورت وجود علائم زیر ، می توان تشخیص داد که نقصی در مفصل گیجگاهی فکی وجود دارد:

در هنگام جویدن صدای ترک خوردگی در فک از یک طرف در نزدیکی لاله گوش ایجاد می شود.
احساس سفتی هنگام باز و بسته شدن فک.
احساس درد در مفصل گیجگاهی فکی.
3. حساسیت غذایی
برخی از افراد از حساسیت نسبت به انواع خاصی از غذاها رنج می برند و پس از خوردن آنها باعث سردرد می شوند و حساسیت غذایی یکی از دلایلی است که از فردی به فرد دیگر تغییر می کند.

4. وقوع تحریک سرمایی
غذاها و نوشیدنی های سرد بر رگ های خونی اطراف اعصاب صورت تأثیر می گذارد و منجر به سردردهای خفیف تا شدید می شود.

سردردهای تحریک کننده سرما مستقیم هستند و در حین جویدن ایجاد می شوند.

غذاهایی که خطر سردرد بعد از خوردن غذا را افزایش می دهد
گذشته از علل سردرد بعد از غذا خوردن ، نخوردن غذاهای زیر ممکن است دلیلی برای رهایی از سردرد برای برخی افراد و نه برای همه باشد ، زیرا ماهیت بدن با یکدیگر متفاوت است و این غذاها شامل موارد زیر است:

پنیرهای رسیده مانند: پنیر چدار ، پنیر سوئیسی ، پنیر پارمزان و پنیر ایمنتال ، در حالی که پنیر خامه ای و پنیر آمریکایی مجاز است.
شکلات.
انواع غذاهای تخمیر شده ، چاشنی دار و ترشی.
حبوبات مانند: لوبیا ، لوبیا قرمز و نخود فرنگی.
کره بادام زمینی ، آجیل.
غذاهایی که حاوی گلوتامات مونوسدیم (MSG) هستند ، مانند سس سویا ، نمک چاشنی و نرم کننده های گوشت.
سوسیس ، جگر مرغ ، گوشت کنسرو شده.
غذاها و نوشیدنی های منجمد مانند: بستنی.
نوشیدنی هایی که حاوی کافئین هستند ، مانند: نوشابه ، چای و قهوه ، به عنوان حداکثر میزان مجاز نباید از دو فنجان در روز تجاوز کند ، به طوری که میزان مصرف کافئین از 200 میلی گرم در روز تجاوز نکند.
برخی از انواع میوه ها مانند: موز ، آووکادو ، هلو قرمز ، انجیر ، پاپایا ، کشمش و مرکبات ، زیرا حداکثر مجاز مصرف آن نصف فنجان در روز است.
راههای درمان سردرد بعد از غذا خوردن
روش های درمانی برای از بین بردن علل سردرد بعد از غذا به شرح زیر است:

1. الگوهای بد غذایی را تغییر دهید
همه الگوهای زیر باید تغییر کند:

از خوردن صبحانه دیر خودداری کنید.
از خوردن وعده های غذایی بسیار چرب و به مقدار زیاد خودداری کنید.
از خوردن غذا در اواخر روز خودداری کنید.
از خوردن بستنی و غذاهای بسیار سرد خودداری کنید .
2. با پزشک مشورت کنید
اگر سردرد بعد از غذا به دلایل زیر ایجاد شده است ، باید به پزشک مراجعه کنید تا راه حل های پزشکی مناسب را بیابد:

اختلال مفصل گیجگاهی فکی
سطح قند خون پایین که در نتیجه دیابت باعث سردرد می شود.