سبوس جو دوسر مزایای فوق العاده زیادی دارد

۱۴۰۰/۷/۶ ۱۵:۰:۱۲

سبوس جو دوسر چیست؟ مزایای بالقوه آن برای سلامتی و زیبایی شما چیست؟ آیا سبوس جو دوسر آسیب احتمالی دارد؟

سبوس جو دوسر چیست؟
سبوس جو دو سر لایه ای است که در زیر پوسته بیرونی دانه جو دوسر قرار دارد. جو کامل از چندین لایه و قسمت تشکیل شده است ، به شرح زیر:

جوانه جو دوسر: هسته داخلی مغز جو دوسر.
آندوسپرم: لایه میانی دانه جو دو سر که جنین را احاطه کرده است.
سبوس : پوسته اطراف جنین و آندوسپرم.
هال: این قسمت بیرونی است که اغلب دور انداخته می شود ، زیرا قابل خوردن نیست.
سبوس جو دوسر به طور خاص حاوی درصد بالایی از بسیاری از مواد مغذی مهم برای بدن است و سبوس جو دو سر به طور کامل فاقد گلوتن است.

محصولات مختلف یولاف اغلب حاوی درصد کمی سبوس جو هستند و سبوس جو دوسر نیز ممکن است پس از آسیاب مجدد به دانه های جو دوسر اضافه شود تا ارزش غذایی آنها افزایش یابد.

ارزش غذایی سبوس جو دوسر
هر 100 گرم سبوس جو دوسر پخته شده حاوی موارد زیر است:

84 گرم آب
40 کالری
3.21 گرم پروتئین
2.6 گرم فیبر غذایی
10 میلی گرم کلسیم .
0.88 میلی گرم آهن
40 میلی گرم منیزیم
119 میلی گرم فسفر .
92 میلی گرم پتاسیم
0.52 میلی گرم روی.
7.7 از میکروگرم سلنیوم .
0.96 میلی گرم منگنز.
0.16 میلی گرم تیامین.
0.03 میلی گرم ویتامین B6.
0.6 میکروگرم فولات.
سبوس جو دوسر حاوی نسبت خوبی از برخی ویتامین ها و سایر مواد مغذی مانند ویتامین K و ویتامین E است.

فواید سبوس جو دوسر
در اینجا لیستی از مهمترین مزایای بالقوه سبوس جو دوسر آمده است:

1- بهبود سلامت دستگاه گوارش
از آنجا که سبوس جو دوسر سرشار از بسیاری از مواد مغذی مهم ، به ویژه فیبر است ، خوردن منظم آن ممکن است به بهبود سلامت دستگاه گوارش کمک کند ، به دلیل پتانسیل فیبر فواید زیر را دارد:

بهبود هضم و مبارزه با برخی مشکلات گوارشی مانند یبوست .
بهبود سلامت باکتری های خوب روده.
کاهش علائم همراه با برخی بیماریهای گوارشی ، مانند: بیماری کرون ، بیماری التهابی روده.
کاهش احتمال ابتلا به برخی بیماری های دستگاه گوارش ، مانند سرطان روده بزرگ.
2- بهبود سلامت قلب و عروق
سبوس جو دوسر حاوی درصد خوبی از فیبر محلول است که به دلیل توانایی این فیبر در موارد زیر می تواند به بهبود سلامت قلب و کاهش احتمال بیماری های سیستم گردش خون کمک کند.

کاهش سطح کلسترول بد در بدن.
جلوگیری از جذب و تجمع چربی هایی که ممکن است سطح کلسترول بد را افزایش دهند.
کاهش فشار خون بالا.
3- ضد دیابت
از آنجا که سبوس جو دوسر سرشار از فیبر غذایی مفید است ، خوردن منظم این نوع سبوس ممکن است به دلیل پتانسیل فیبر ذکر شده در کاهش سرعت هضم و فرآیندهای جذب ، گزینه مناسبی برای بیماران دیابتی ، به ویژه مبتلایان به دیابت نوع 2 باشد . ممکن است به جلوگیری از افزایش ناگهانی قند خون و تنظیم سطح قند خون بدن کمک کند.

4- کاهش وزن
غذای غنی از فیبر غذایی به دلیل ماهیت آن به کاهش اشتها کمک می کند ، بنابراین خوردن منظم این نوع غذا در رژیم متعادل ممکن است به کاهش وزن اضافی کمک کند .

فیبر غذایی اشتها را از بین می برد:

هضم کند ، بنابراین احساس سیری طولانی مدت می کنید و کالری کمتری در طول روز می خورید.
مهار فعالیت هورمون گرسنگی ، در نتیجه کنترل اشتها برای مدت طولانی و جلوگیری از پرخوری.
5- فواید دیگر
مزایای بالقوه سبوس جو دوسر به موارد فوق محدود نمی شود ، اما ممکن است مزایای بالقوه دیگری نیز داشته باشد ، مانند:

کاهش احتمال ابتلا به برخی بیماریهای مزمن مانند دیابت.
بهبود سلامت مغز و اعصاب.
تأمین دوز مناسب پروتئین های گیاهی برای بدن ، که می تواند برای افرادی که از رژیم گیاهخواری پیروی می کنند بسیار مهم باشد.
جایگزینی مناسب برای محصولات گلوتن مانند گندم برای افراد دارای حساسیت به گلوتن فراهم کنید ، زیرا سبوس جو دوسر فاقد گلوتن است.
کاهش علائم همراه با برخی بیماریها و مشکلات پوستی مانند اگزما و خشکی پوست.
هشدارها و آسیب ها
اگرچه مزایای بالقوه سبوس جو دوسر زیاد و متنوع است ، اما خوردن سبوس جو دوسر ممکن است مضرات احتمالی داشته باشد ، که به شرح زیر:

سبوس جو دوسر حاوی درصد بالایی فیبر غذایی است ، بنابراین خوردن آن به مقدار زیاد یا خوردن آن برای اولین بار ممکن است باعث برخی مشکلات گوارشی مانند: اسهال ، درد شکم ، نفخ و گاز شود.
برخی از انواع سبوس جو دوسر ممکن است حاوی گلوتن باشند ، به ویژه آنهایی که در مراکزی تولید می شوند که سایر غلات غنی از گلوتن مانند گندم در آنها فرآوری شده است ، بنابراین خوردن این نوع سبوس جو دوسر ممکن است به افرادی که حساسیت به گلوتن دارند آسیب برساند.
برای جلوگیری از آسیب احتمالی سبوس جو دوسر ، ترجیح این است که این نوع غذا را به تدریج به رژیم غذایی خود اضافه کنید و ترجیحاً نوعهایی را انتخاب کنید که کاملاً فاقد گلوتن تأیید شده اند.